Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Згідно з результатами опитування Фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва та Центру прав людини ZMINA, в Україні найчастіше відбувається дискримінація людей за віком, інвалідністю та сексуальною орієнтацією.

Коли респондентів запитали, наскільки серйозною є проблема дискримінації в українському суспільстві, то 18,2% відповіли, що проблема дуже серйозна, 43,1% – проблема загалом серйозна, але є більш важливі проблеми. Проте для 20,5% українців – це взагалі не проблема, а 18,3% не змогли відповісти на запитання.
Порівнюючи результати аналогічного дослідження, відсоток тих, хто вважає цю проблему серйозною, зріс: у 2016 році він становив 14,4.

На запитання, чи доводилося особисто стикатися з проявом дискримінації, 6,5% відповіли, що доводилося і дуже часто, 26,5% – доводилося іноді, 53,5% – не доводилося, а 13,5% не змогли відповісти на запитання.

Найчастіше дискримінують людей в Україні за віком – 40,2%, за інвалідністю – 38%, за сексуальною орієнтацією – 26,3%, станом здоров’я – 25,9%, майновим станом – 24,2%, статтю – 22,5%, національністю – 21,3%, політичними поглядами – 16,7%, релігійними поглядами – 15,9%, статусом переселенця – 13,7%, місцем проживання – 11,1%, сімейним станом – 8,5%, громадянством – 6,3%.

Дослідження проводилося з шостого по 19 жовтня 2020 року Центром прав людини ZMINA та Фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва за підтримки проекту Права людини для України, який впроваджується ПРООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

Опитування здійснювалося в усіх областях України, окрім непідконтрольних уряду України територій. Загалом опитали 2002 респондентів методом особистого інтерв’ю. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Фото: Roland Steinmann/Pixabay

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button