Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23632 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Scott Graham, Unsplash

Київ готується оприлюднити усі містобудівні умови та обмеження, видані з 2011 року, повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій.

«Їх оприлюднення дозволить киянам побачити, які рамки ставила міська влада до проєкту майбутньої забудови. І, порівнявши з самим проєктом, можна зрозуміти, якими їх прийняла центральна влада», – зазначив він.

Наразі на сайті відомства є доступ до реєстру МУО з червня 2017 року.

«З 2011 року Департамент містобудування та архітектури КМДА видав близько 4 тисяч містобудівних умов та обмежень та понад 2 тисячі будівельних паспортів (для нескладних будівництв). Вже скоро ви отримаєте до них доступ в режимі онлайн (звісно з дотриманням норм закону про захист персональних даних)», – повідомив Тацій.

Посадовець нагадує, що МУО – це документ, який містить архітектурні вимоги до об’єкта будівництва: поверховості та щільності забудови, відступів будинків і споруд від червоних ліній, меж земельної ділянки та інших планувальних та історико-культурних обмежень.

Містобуди не є дозвільним документом, а лише першим кроком у ланцюгу дозвільних процедур, що ведуть до початку будівельних робіт. «Видача містобудів – фактично технічна процедура», – зауважує Тацій.

Департамент архітектури видає МУО за наявності у забудовника земельної ділянки, окрім випадків, коли проводиться реконструкція будівлі в межах фундаменту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button