Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: southafrica.to

Колишній керівник африканського підрозділу Uber Джонатан Айяш запустив у Південній Африці лоукост-авіакомпанію, яка називається Lift – майже як інший агрегатор таксі, що конкурує з Uber.

Айяш зазначив, що коронавірусна криза сприяла запуску нової авіакомпанії – на тлі рекордно низьких експлуатаційних витрат, цін на нафтопродукти, вартості робочої сили та власне літаків. Конкуренти зараз переживають сладні часи та отримують державну допомогу.

Лоукостер літатиме на Airbus A320, придбаних у лізинг у місцевої чартерної компанії. Поки що компанія курсуватиме маршрутами Йоганнесбург-Кейптауном та Йоганнесбург-Джордж.

Бізнес-модель Lift наслідуватиме підхід Uber і, зокрема, передбачає швидке додавання та скасування нових маршрутів відповідно до попиту. Пасажири зможуть скасовувати та змінювати рейси без штрафів.

«Так само, як Uber змінив мобільність, авіаіндустрія має можливість переосмислити відношення до пасажирів і стати більш клієнтоцентричною», – вважає співзасновник Lift Гордон Новік.

За матеріалами: Reuters, AeroTime

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button