Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kooperativkyiv

16 грудня у креативному просторі Kooperativ відбудеться камерне відкриття бібліотеки та книжкового магазину Koop Bookstore.

Вечірку проведуть у форматі поп-ап друкарні. Гості зможуть виготовити листівки та чеклист із завданнями на прийдешній рік у техніці трафаретного друку. В цьому допомагатиме майстерня Printostan.

Бібліотека-книгарня Koop Bookstore почала працювати у тестовому режимі на четвертому поверсі наприкінці жовтня. Її особливість – змінна добірка літератури від обраних кураторів. Тематикою першої селекції стали урбанізм, дизайн та архітектура.

«Добірка книжок в бібліотеці буде змінюватися кожні два місяці. А в магазині плануємо продавати видання, що складно дістати в Україні», – повідомляє арт-директорка Kooperativ, фешн-дизайнерка Яна Червінська.

Фото: facebook.com/kooperativkyiv

Зараз у бібліотеці представлені книги від кураторів архітектора Івана Протасова, незалежної агенції Urban Curators, урбаністів Платформа Острів, дослідників CST, Archimatika, BURØ. Можна купити книжки від видавництв Osnovy, ArtHuss, CanActions, IST Publishing, Лабораторія. Ексклюзивно в Koop Bookstore можна придбати журнали від Readellion.

У Kooperativ зазначають, що основна місія простору співзвучна з сутністю урбанізму: через стратегічні рішення та втілення найкращих практик резиденти як громада приносять користь собі та місту. Перед Новим роком планують випустити самвидав Koop Zine, в якому розкажуть про це докладніше.

Kooperativ – це робочий і творчий простір, який Андрій Федорів та Василь Гроголь облаштували у будівлі ревіталізованої фабрики «Жовтень» на вулиці Січових Стрільців 23А.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button