Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23635 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Промислово-будівельна група «Ковальська» разом із девелоперською компанією KDD Ukraine збудують перший бізнес-парк у центрі Києва на вулиці Жилянській – NUVO BUSINESS PARK. Раніше тут працював молочний завод, але після його знесення ця ділянка довго була пустирем.

Зараз девелопери анонсують комплекс із семи «технологічних будівель», до складу яких увійдуть «офісні центри класу А, апартаменти та комплекс торгово-сервісних послуг». Загальна комерційна площа бізнес-парку перевищуватиме 88 тисяч квадратних метрів.

«Офіси нового покоління мають відповідати викликам суспільства та потребам сучасних містян. Це мають бути гнучкі приміщення, з контрольованим мікрокліматом та розвинутою мережею сервісів та послуг навколо. Саме таке унікальне рішення ми готові запропонувати ринку», – розповідає Сергій Пилипенко, генеральний директор ПБГ.

Парк бізнес-центрів спроєктовано за стандартами BREEAM. Дизайн проєкту розробило європейське архітектурне бюро APAWojciechowski. Архітектор Остап Іванів розповідає, що перед ними стояло завдання створити сучасне середовище, що має стати «локальним центром та каталізатором для оновлення й розвитку району загалом». Зокрема, концепція відкритих площ City Streets має на меті підкреслити важливість вуличних просторів.

Будівництво першої черги стартує на початку 2021 року. Очікуваний термін реалізації всього проєкту – п’ять років.

Раніше на сайті електронних петицій до Київради була пропозиція створити тут ландшафтний парк. Петиція не набрала необхідної кількості голосів.

Як ми вже згадували, раніше на цій ділянці був розташований Київський молокозавод №1, збудований у 1930-х роках. У 2009 році будівлю знесли, щоб розчистити ділянку для подальшої забудови. Тоді ж Київрада передала ділянку компанії «Стріж-Інвест», а 2014 року депутати ухвалили рішення і щодо продажу землі.

На ділянці спершу планували звести чотиризірковий готельний комплекс Horizon City. Проєктом пропонувалась забудова території багатоповерховими будинками з «автономними підземними паркінгами». Висота будівель комплексу планувалася від 8 до 21 поверхів. У 2011 році компанія отримала дозвіл на будівництво, але воно так і не було розпочате.

У 2013 році «Наші гроші» повідомляли, що «Укрсоцбанк» забрав у забудовника ділянку через борги. Минулого року стало відомо, що «Альфа-Банк» продав її турецькому інвестиційно-будівельному холдингу Metal Yapi Konut. Серед відомих об’єктів цієї компанії — офісний центр Istanbul Tower 205, найвища офісна будівля Стамбула.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button