Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23597 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/YVitrenko

Уряд в обхід Верховної Ради призначив колишнього топменеджера компанії «Нафтогаз України» Юрія Вітренка першим заступником міністра енергетики. Він також тимчасово виконуватиме обов’язки міністра.

17 грудня парламент не зміг проголосувати за призначення Вітренка першим віцепрем’єром. Як повідомляє BBC, за цю кандидатуру голосувала частина депутатів, які раніше працювали на телеканалі Ігоря Коломойського 1+1.

44-річний Юрій Вітренко – син відомої в 1990-х роках політикині Наталії Вітренко. Він обіймав посаду комерційного директора «Нафтогазу» і відповідав, зокрема, за газові суди з Росією, які завершились перемогою у Стокгольмському арбітражі та отриманням Україною майже трьох мільярдів доларів компенсації.

Він був соратником директора «Нафтогазу» Андрія Коболєва, проте останні кілька років вони ворогують, пише BBC. У 2019 році Коболєв добився звільнення Вітренка з посади у «Нафтогазі», та й саму посаду скоротили.

Після Стокгольмського арбітражу Вітренко судився з «Нафтогазом» за премію і претендував на чотири мільйони доларів. Сам він 17 грудня заявив, що отримав державні облігації на цю суму.

Одночасно з призначенням Вітренка уряд звільнив Ольгу Буславець. Її звільнили з посади в. о. міністра 20 грудня, призначивши на її місце Юрія Бойка, але залишили на посаді першої заступниці. 21 грудня Буславець вирішила покинути й цю посаду, заявивши, що поки не коментуватиме причини свого рішення.

Нещодавно Національне антикорупційне бюро оприлюднило дані, що менеджери Ріната Ахметова обговорювали «певну жінку» на посаді міністра енергетики, яка начебто полегшить їм життя. Дехто припускає, що цією жінкою і була Буславець, зазначає видання.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button