Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Добропільська об’єднана територіальна громада Донецької області реалізує більше 40 проєктів для поступової відмови від вугілля, повідомляє Енергореформа.

Програму економічної диверсифікації в умовах зеленого переходу розроблено ДТЕК «Енерго» у партнерстві з органами місцевої влади, українськими та міжнародними громадськими організаціями. Він передбачає розвиток регіону у з урахуванням поступової відмови від вугілля. Програма розрахована на три роки і передбачає понад 40 проєктів зі створення робочих місць у різних секторах економіки: від будівництва до сфери послуг.

Сьогодні в Україні близько 70 мономіст залежать від індустрії теплової генерації і у яких проживає 1,3 мільйонів осіб. 60% надходжень до бюджету формують саме вугільні підприємства, за рахунок яких утримується вся бюджетна сфера міст.

Програма економічної диверсифікації Добропільської ОТГ в умовах зеленого переходу буде подана на розгляд Координаційного центру зі справедливої трансформації вугільних регіонів на національному рівні, який зараз працює над державною програмою.

Проєкт Концепції трансформації вугільної галузі передбачає розподіл шахт на три групи: перша – шахти, що підлягають інтеграції з ПАТ «Центренерго» і є його ресурсною базою, друга – шахти подвійного призначення, що видобувають і енергетичне, і коксівне вугілля, що використовується в металургії, а третя – шахти, що підлягають приватизації не тільки як вугледобувні підприємства, а й як цілісні майнові комплекси з метою перепрофілювання.

Фото: reform.energy

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button