Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Міністерство охорони здоров’я збирається ввести електронну систему продажу спеціальних ліків. Зокрема, інсуліну, препаратів для імуносупресії та препаратів, які містять наркотичні речовини, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу.

За його словами, «наступним кроком будуть антибіотики, які будуть продаватися виключно за електронним рецептом». Він пояснив, що ця система електронних рецептів є частиною цифрових трансформацій, які запустив уряд. Очікується, що цей модуль почне працювати с першого квітня.

«Державній лікарській службі було надано відповідне доручення щодо контрольних заходів, які вони повинні виконуватися. Одне із них – паперові рецепти лікаря повинні зберігатися в аптечних закладах протягом одного року, щоб держлікслужба в будь-який момент могла здійснити перевірку щодо відпустку відповідних антибіотиків», – каже Степанов.

У 2020 році українці вживають у 40 разів більше антибіотиків, ніж раніше. У МОЗ відзначили значне зростання антибіотиків, зокрема тих, які купуються в аптечній мережі та не за призначенням лікаря.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button