Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


На перетині вулиць Боричів Тік і Андріївський узвіз планують облаштувати арт-сквер імені Василя Сліпака. Відкриття планується 29 червня 2021 року, до п’ятої річниці його загибелі, повідомляє БЖ.

За словами керівниці проєкту «Українська історія в камені» від «Музичного батальйону» Оксани Пономарьової, у сквері буде два входи і виходи, сцена й амфітеатр. У центрі залишать багато вільного простору для проведення різних заходів. За амфітеатром обладнають звукоізолюючу стіну, а над ним – накриття. Також там встановлять сонячні панелі і облаштують проїзд для пожежних машин, оскільки за ним знаходиться офісна будівля.

Біля сцени облаштують скульптурну композицію з бронзи і світлого граніту, над створенням якої працювали скульптори Віктор і Богдан Рябови. Скульптура Василя Сліпака буде відтворена в повний зріст (близько 190 сантиметрів). Найближчим часом представники проєкту почнуть збір коштів на реалізацію скульптури.

Український оперний співак і доброволець Василь Сліпак народився у Львові 20 грудня 1974 року. Він переїхав до Франції, де прожив 19 років, зробивши успішну кар’єру на світових оперних сценах. Василь брав участь в Революції Гідності, а незабаром став волонтером. Пізніше він залишив сцену і пішов добровольцем на Схід України. У 2016 році Василь «Міф» Сліпак загинув від кулі снайпера.

Фото: проєкт «Українська історія в камені»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button