Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23507 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) 21 грудня зареєструвала дозвіл на будівництво багатофункціонального комплексу на вулиці Генерала Жмаченка, 20 у Дніпровському районі Києва. Цю ділянку Київрада у вересні визнала парком. Про це свідчать дані порталу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, офіційного сайту Київради, Містобудівного кадастру та Кадастрової карти України, повідомляють «Наші гроші».

Заявником на видачу дозволу ДАБІ була релігійна громада “Помісна церква християн віри євангельської «Християнська Надія»”. Вона ж у червні цього року отримала містобудівні умови та обмеження на завершення будівництва духовно-благодійного комплексу з пристосуванням під багатофункціональний комплекс висотою до 73,5 метрів (близько 25 поверхів) на комунальній ділянці площею 4,24 га на цій вулиці.

Відповідно до Генплану ця ділянка є територією громадських будівель і споруд, де будівництво житла не дозволяється. У самих МУО чітко прописано, що в об’єкті не розраховується допустима щільність населення для об’єкта, оскільки такі дані потрібні лише для житлової забудови.

Разом з тим, у дозволі ДАБІ вказано тип об’єкта – будинки багатоквартирні масової забудови, площа житлового будинку – 46,6 тисяч квадратних метрів. Тобто, як свідчить виданий дозвіл, генпідрядник «Будівельна компанія «Інтергал-Буд» колишнього нардепа Володимира Зубика під виглядом «багатофункціонального комплексу» планує збудувати на ділянці житловий будинок.

Проте на сьогодні у релігійної громади відсутнє право користування ділянкою на вул. Жмаченка, 20, адже у вересні Київрада прийняла рішення про розірвання договору оренди з церквою і надання ділянці статусу парку. Однак, воно досі не оприлюднене на сайті Київради.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року Департамент містобудування КМДА спочатку видав незаконні МУО на будівництво житлових будинків на вул. Генерала Жмаченка, 20, а після виникнення суспільного резонансу просто підмінило їх на відмову у видачі.

Фото: google.com/maps

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button