Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Кабмін схвалив законопроєкт, яким пропонується розблокувати «Велику приватизацію» у 2021 році. А саме – зняти обмеження на продаж з «Президент-готелю» та інших об’єктів, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, запланований продаж великих держпідприємств дасть змогу збільшити надходження до бюджету на більш ніж 12 мільярдів гривень.

Фонд державного майна України планує провести аукціон з продажу ЗАТ «Президент-готель» до літа 2021 року, повідомляє «Укрінформ».

«Президент готель» був побудований у Києві в 1990 році і став останнім проєктом всесоюзного «Інтуриста» та був частиною його готельного комплексу. Рішення фасаду готелю – звід з чотирьох арок – навіяно легендою про часи Київської Русі, коли в’їздом в місто служили чотири арки – ворота, які вважалися символом гостинності. Готель розташований на вулиці Госпітальній, 12. Протягом 2006-2012 років у готелі проводилася реконструкція. Готель має 374 номери і велику територію загальною площею 2,4 гектари.

«Президент-готель» вже кілька разів безуспішно намагалися приватизувати. У 2014 продаж готелю призупинив виконувач обов’язків президента Олександр Турчинов. У листопаді 2015 року ФДМУ виставив на продаж 100% акцій готелю з початковою ціною 330,1 мільйон гривень.

Тоді окружний адмінсуд Києва виніс рішення про заборону приватизації держпакету акцій готелю за позовом будівельної компанії «Квадр», яка є орендарем готелю. Зокрема, у 2009 році державна компанія передала весь готельний комплекс (включаючи саму готель і прилеглу територію) в оренду на 25 років приватній фірмі.

На початку серпня 2016 року Київський апеляційний адмінсуд задовольнив апеляційну скаргу ФДМУ і скасував рішення Окружного адміністративного суду Києва про визнання незаконними дій та наказів Фонду по приватизацію 100% акцій «Президент-Готелю», які належать державі.

У 2017 році було заплановано аукціон з продажу державного пакета акцій у статутному капіталі «Президент-готелю» в кількості 94337441 штук, що становить 100% статутного капіталу товариства. Аукціон не відбувся у зв’язку з відсутністю заяв від потенційних покупців . У 2019 була спроба заблокувати приватизацію готелю, однак Господарський суд міста Києва в серпні 2019 року розблокував процес приватизації.

«Президент-готель» входить до переліку об’єктів великої приватизації, яка була заблокована через пандемію коронавірусу навесні 2020.

Фото: agoda.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button