Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Взимку тягне заховатися в ковдру та не відходити від батареї, проте обігрів приміщень пересушує слизові оболонки, а знижена активність негативно впливає на імунітет.

Спробувати виспатися

«Взимку дні стають коротшими, а ночі — довшими. Всіх тягне на сон. Мабуть, ведмеді щось розуміють про роботу організму, оскільки впадають у сплячку. Людям варто також приділити більше уваги сну та відновленню. Висинатися — найперша і найпростіша річ, яку ми можемо зробити для міцного імунітету», — зауважує співзасновник hiitworks Ярослав Сойніков.

Фітнес-експерт радить спати не менше семи годин, а засинати близько 23:00. Щоб не забувати вкладатися, можна створити ритуал перед сном та приділяти йому увагу в один і той же час. Наприклад, виходити на легку прогулянку чи приймати ванну. Якщо вранці вдається вставати з бадьорістю та без будильника — це знак, який свідчить, що організм відновив сили за ніч.

Переглянути склад раціону

Кишківник входить до складу імунної системи. Коли він працює добре, це впливає на міцний захист від вірусів. Заважають роботі травної системи зайві перекуси, що засмічують її. Достатньо повноцінно харчуватися 3 рази на день, щоб не мучитися від голоду, тримати тіло в формі та знизити ризик захворювань.

«Імунна система складається з білків, тому важливо вживати білок в достатній кількості. Для здорової мікрофлори кишечника потрібна клітковина, що міститься у овочах, фруктах і зелені. Варто також звернути увагу на вітамінно-мінеральні комплекси, особливо на вітаміни C і D. Не забувайте пити воду. Організм, що страждає від пересушеного повітря у приміщенні, подякує вам за це», — пояснює фітнес-експерт. 

Не гальмувати фізичну активність

Якщо постійно піддаватися спокусам дивану, дефіцит руху зробить організм більш вразливим перед хворобами. Робочі дні більшість людей проводить у сидячій розумовій праці, а для здоров’я потрібен баланс розумового та фізичного навантаження.

«Фізична активність, так само як розумова, повинна бути щодня, — розповідає Ярослав Сойніков. — При першій-ліпшій можливості треба виходити на прогулянку. Відсутність руху і свіжого повітря набагато більш шкідлива, ніж мороз. Якщо вам холодно на вулиці, значить, ви просто вдягнулися неправильно. Вдягайтеся тепло і не бійтеся гуляти».

Тренери hiitworks радять додати до прогулянок мінімум три тренування на тиждень тривалістю 45 хвилин. Щоб отримувати потрібне навантаження, але запобігти виснаженню. В програму варто включити силові, інтервальні та відновлювальні заняття. Різноманітне навантаження допоможе отримати заряд бадьорості та заспокоїти думки, адже емоційний стан також впливає на захисні сили організму. 

Щоб підживлювати позитивні емоції було приємніше, hiitworks пропонують новорічні знижки на абонементи до 40%. При купівлі абонементу на рік також дарують місяць безлімітних тренувань для друга. Акція діє до 31 грудня включно.

Щоб дізнатися більше та залишити заявку, завітайте на сайт hiitworks. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button