Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Andres Siimon, Unsplash

Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я опублікував рекомендації щодо проведення новорічної святкової вечірки в часи пандемії COVID-19.

У ЦГС наголошують, що взагалі на Новий рік краще залишитися вдома в тісному родинному колі, та якщо вже вирішили організувати вечірку й запросити гостей, варто дотримуватися таких правил:

  • Краще святкувати на відкритому повітрі. Якщо вечірка відбуватиметься в приміщенні, його слід регулярно провітрювати.
  • Варто обмежити кількість гостей, щоби створити можливості для фізичної дистанції. Від рукостискань та обіймів краще відмовитися.
  • Просіть гостей носити маски, за винятком прийомів їжі й пиття. Слідкуйте, щоби маска закривала й ніс і рот. Спонукайте гостей мати запасні маски, або ж самі придбайте, аби за потреби дати їх гостям.
  • Подбайте, щоби гості ретельно та часто мили руки – покажіть де ванна, забезпечте достатню кількість мила й одноразових рушників, антисептиків з вмістом не менше 60% спирту.
  • Закликайте гостей не співати й не кричати, особливо в приміщенні. Знизьте гучність фонової музики, щоби людям не доводилося голосно кричати або говорити, щоби їх почули.
  • Вдягайте маску, коли готуєте. За можливості обмежте перебування і скупчення гостей у місцях, де готують їжу. Обмежте кількість людей, які будуть подавати страви, та слідкуйте, щоби при цьому вони були в масці.
  • Дезінфікуйте поверхні, до яких часто торкаються, і будь-які предмети спільного користування в перервах між використанням.

Зазначимо, що Кабінет міністрів дозволив ресторанам і кафе працювати у Новорічну ніч до сьомої ранку. Суворий карантин в Україні запровадять з 8 до 24 січня.

Станом на 28 грудня в Україні зафіксовано 4 385 нових випадків коронавірусної хвороби. За добу госпіталізовано 1 588 осіб, 75 людей померли.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button