Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Міністерство охорони здоров’я України уклало перший контракт про постачання китайської вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech проти COVID-19. Йдеться про закупівлю 1 913 316 доз за ціною 504 гривні за дозу, повідомляє Офіс президента.

Україна використовуватиме китайську вакцину для захисту насамперед тих громадян, які мають критичний ризик інфікування, та тих, хто виконує критичні функції у боротьбі з коронавірусом, проте конкретні групи населення в ОП поки не називали. Щеплення буде безкоштовним.

Перша партія вакцини в кількості 700 тисяч доз буде поставлена в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації в Китаї, або одним з компетентних органів США, Великої Британії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Ізраїлю, Індії, Мексики, Бразилії, або за централізованою процедурою компетентним органом Євросоюзу.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час прес-брифінгу сьогодні заявив, що компанія має сьомого січня оприлюднити результати клінічних досліджень у Бразилії. Передбачено, що вакцина повинна мати ефективність щонайменше 70%. Переговори з виробником тривали з вересня 2020 року. Договір підписало українське фармпідприємство «Лекхім».

У разі, якщо вакцина Sinovac Biotech не пройде фінальну стадію клінічних випробувань, кошти Україні повернуть у повному обсязі.

На січень наступного року планується отримання дозволу на застосування препарату в Китаї та інших країнах, також вакцина буде подана на прекваліфікацію до ВООЗ у лютому 2021 року. Sinovac Biotech є інактивованою вакциною, яка випускається у шприці та зберігається при температурі від +2 до +8°C. Проведені клінічні випробування у різних країнах, за результатами проміжних даних, показали ефективність препарату до 97%.

Фото: unsplash.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button