Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скріншот із відео twitter.com/bleuarmorique

Французькі жандарми протягом майже двох діб не могли припинити нелегальну рейв-вечірку в місті Льєрон, на яку зібралося, за оцінками поліції, понад дві тисячі людей. Вечірка почалася увечері 31 грудня і закінчилася лише на ранок другого січня, повідомляє France Bleu.

Фото: twitter.com/bleuarmorique

Тисячі людей зібралися танцювати під техно в закинутому ангарі попри комендантську годину, запроваджену в країні через пандемію коронавірусу. Коли поліцейські намагалися зупинити зібрання, рейвери закидали їх камінням і пляшками. Також було підпалено автомобіль поліції.

Поліція оточила ангар по периметру, але не пішла на другу спробу штурму, побоюючись, що силове протистояння з кількома тисячами рейверів, підігрітих алкоголем і наркотиками, може призвести до сумних наслідків. Уряд скликав негайну нараду щодо ситуації в Льєроні. Тим часом учасники вечірки продовжували танцювати.

Всередині ангару група волонтерів роздавала маски та санітайзери. Вони ж повідомили, що приміщення добре провітрюється, а учасники намагаються дотримуватися заходів безпеки, зокрема не діляться одне з одним алкоголем і косяками з марихуаною.

Фото: twitter.com/Gendarmerie

Після завершення вечірки сьогодні вранці поліція зупиняла автомобілів тих, хто виїжджав із території, та виписувати штрафи у розмірі 135 євро за участь у забороненому зібранні. Втім, частині учасників вдалося втекти через інший виїзд.

Фото: twitter.com/bleuarmorique

Деякі французи у соцмережах припускають, що влада завищила кількість учасників рейву, а також публікують для порівняння фото переповненого паризького метро.

Зазначимо, що до нещодавна кілька тисяч людей користувалися мобільним застосунком Vybe Together, який допомагав організувати та знайти підпільну вечірку під час пандемії. Днями його заблокували платформи App Store і Tik Tok.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button