Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Big Dodzy, Unsplash

В Україні з першого січня 2021 року почало діяти нульове мито на ввезення вина з Євросоюзу.

Це передбачено зобов’язаннями України щодо обнулення імпортних мит на низку товарів протягом семирічного періоду після укладення економічної частини Угоди про асоціацію з Євросоюзом, зазначає AgroPolit.com.

До цього мито на ввезення вина з Євросоюзу становило 0,3-0,4 євро за літр.

За даними Держстату, в 2019 році Україна експортувала вина на 11,9 мільйона доларів. Найбільшими зовнішніми ринками для українських виноробів були Казахстан (експорт винної продукції на 1,3 мільйона доларів) та Німеччина (один мільйон доларів). Водночас імпорт вина у 2019 році становив 146,7 мільйона доларів.

Видання зазначає, що Україна втрачає внутрішній ринок вина через зменшення обсягів збору й переробки винограду, обмежену купівельну спроможність, а також експансію іноземного вина.

«В Іспанії виноградарі отримують 50% повернення інвестиції в закладення виноградників. У Франції торік на підтримку виноробства держава виділила вісім мільярдів євро», – цитує Інтерфакс-Україна Катерину Звєрєву, міжнародну консультантку Української плодоовочевої асоціації.

За її словами, українські винороби й профільні асоціації не в змозі конкурувати з тими, «у кого в пляшці 70% дотацій».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button