Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Imants Kaziļuns, Unsplash

Інформація про заборону продажу низки повсякденних товарів під час січневого карантину – неправдива, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Про заборону «продавати навіть у супермаркетах побутову хімію та інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки, дитячі товари для навчання» українці «дізналися» напередодні з заяви Американської торговельної палати. Це викликало паніку, адже раніше Кабмін не анонсував заборону продавати подібні товари. Організація також закликала український уряд переглянути умови локдауну.

Степанов запевнив, що умови січневого локдауну, який триватиме з 8 до 25 січня, практично не відрізнятимуться від карантину вихідного дня.

Зокрема, у цей час працюватимуть магазини, в яких «не менше 60% площі призначено для торгівлі харчовими продуктами, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням і засобами захисту рослин». Інші товари можна буде купувати лише з адресною доставкою.

Степанов зазначив, що сьогодні, п’ятого січня, Кабінет міністрів ще ухвалить уточнення щодо побутової хімії.

Нагадаємо, під час січневого локдауну не працюватимуть заклади освіти, крім дитсадків, кінотеатри та інші культурні заклади, ТРЦ, спортзали. Ресторани та інші заклади харчування працюватимуть навинос та здійснюватимуть доставку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button