Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: pxfuel

З 8 січня до 25 січня в Україні діятимуть додаткові протиепідеміологічні обмеження, або так званий «зимовий локдаун». Його умови визначив Кабінет Міністрів відповідною постановою.

Магазини та кафе. Працювати та приймати покупців можуть магазини, понад 60% площі яких призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин.

Торговельні центри припиняють роботу, за винятком магазинів, які продають зазначені групи товарів та мають окремий вхід.

Непродовольчим магазинам заборонено приймати відвідувачів, вони можуть продавати товари лише з доставкою. Робота непродовольчих ринків та ярмарків зупиняється.

Ресторани, кафе та бари також припиняють приймати відвідувачів. Вони можуть працювати тільки навинос та здійснювати доставку.

Послуги. У період локдауну зможуть працювати фінансові установи, банки, поштові оператори, СТО та заправні стації (без зон харчування). Перукарням та салонам краси дозволили приймати відвідувачів за попереднім записом. Готелі продовжують працювати, але зони для спільного харчування у них можна відкривати лише з 6:00 до 11:00.

У період локдауну також можна провадити медичну практику ветеринарну практику. Іншим суб’єктам господарювання, які працюють у сфері побутового обслуговування населення, забороняється приймати відвідувачів.

Освіта. Дитячі садочки продовжать роботу в звичайному режимі. Інші ж освітні заклади столиці, незалежно від форми власності, почнуть працювати в дистанційному форматі після зимових канікул.

Дозвілля. На період локдауну проведення всіх масових заходів та робота культурних і розважальних закладів забороняється.

Новорічні локації у Києві зупиняють свою роботу на цей період: заборона стосується святкових концертів, ярмарків, атракціонів, ковзанок тощо.

Робота культових споруд та приміщень для молитовних потреб можлива лише за умови, що кількість відвідувачів обмежать однієї людини на 5 квадратних метрів. На відкритому повітрі релігійні заходи можуть проводити з дотриманням дистанції у 1,5 метра.

Спорт. Спортивним залам, фітнес-центрам та басейнам заборонили приймати відвідувачів, а гірськолижні комплекси продовжать працювати. Офіційні спортивні заходи та матчі професійних клубів будуть проходити без глядачів та за умови дотримання санітарних і протиепідемічних заходів.

Транспорт. Громадський транспорт у цей період не закриватимуть, хоча інтервал його руху можуть змінити. Трамваї, тролейбуси, автобуси та маршрутки перевозитимуть пасажирів за кількістю місць для сидіння. Крім того, для уникнення скупчення людей станції метро можуть тимчасово обмежувати на вхід.

Адміністративні послуги. Центри надання адміністративних послуг продовжать працювати, але в обмеженому режимі. Вони зможуть видавати готові паспорти, готові дозволи на працевлаштування, надавати комплексну послугу при народженні дитини, а також електронні послуги.

Перебування в усіх громадських місцях у захисній масці залишається обов’язковим.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button