Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Норвегії впродовж 2020 року продаж електромобілів уперше значно перевищив продаж автівок на бензинових, дизельних та гібридних двигунах, повідомляє видання Reuters.

З усіх нових автомобілів минулого року там продали близько 54,3% акумуляторних електромобілів і таким чином встановили світовий рекорд. Так, за даними Норвезької дорожньої федерації у 2019 році відсоток продажу електромобілів становив 42,4% , а десять років тому – лише 1% від загального ринку.

До 2025 року Норвегія прагне стати першою країною, яка припинить продаж автомобілів на бензині і дизелі. Для цього уряд країни повністю звільнив електричні транспортні засоби від податків. Така політика сприяє перетворення авторинку країни на своєрідну «лабораторію для автовиробників», де експериментують із новими версіями автівок без двигунів внутрішнього згорання. Впродовж останніх кількох років нові марки і моделі стали справжніми бестселерами.

Продажі електромобілів особливо виросли в останні місяці 2020 року. Свого піку – 66,7% відсотків всього автомобільного ринку – вони досягнули в грудні.

Рейтинг лідерів 2020 року очолив Volkswagen Audi зі своїми спортивними електромобілями e-tron. Натомість Tesla 3, що була найпопулярнішою у 2019 році, у 2020 посунулася на друге місце.

Норвезькі аналітики та дистриб’ютори прогнозують подальше зростання продажів в 2021 році, адже на ринку з’являється все більше нових моделей.

Усі фото: Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button