Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У Саудівській Аравії побудують лінійне «місто майбутнього» під назвою The Line без автомобілів, з нульовим викидом парникових газів і під управлінням штучного інтелекту, йдеться в пресрелізі проєкту Neom.

The Line довжиною 170 кілометрів представляє середовище майбутнього посеред природи – без автодоріг, автомобілів та з пішою доступністю до всієї повсякденної інфраструктури. У місті створять підземний надшвидкісний транспорт, на якому поїздка містом має займати не більше 20 хвилин. У місті будуть школи, оздоровчі центри та зелені насадження, пише агентство ANBA.

До 2030 року число жителів міста має скласти мільйон осіб, для яких планується створити 380 тисяч робочих місць. За словами наслідного принца Мухаммеда бін Салмана, на створення інфраструктури витратять 100-200 мільярдів доларів. За даними Bloomberg, на створення флагманської бізнес-зони на Червоному морі і в затоці Акаба будуть потрібні інвестиції в розмірі близько 500 мільярдів доларів.

Місто The Line увійде в промислову зону Neom і повинно буде живитися стовідсотково чистою енергією. Будівництво нових об’єктів на тлі падіння цін на енергоносії має розширити економічну базу держави.

Про проєкт було оголошено ще в 2017 році. Проте зусилля Ер-Ріяда по залученню іноземних донорів провалилися у зв’язку з убивством журналіста Джамаля Хашкаджі. Він загинув в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі в жовтні 2018 року. Крім цього, падіння цін на нафту і пандемія коронавірусу завдали країні важкий економічний удар.

Фото: whatistheline-newsroom.neom

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button