Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 58 днів. За цей час ми опублікували 24498 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Національні виробники втратили 40% ринку ігристих вин, у зв’язку з чим існувала загроза закриття виноробних заводів. Тому Кабінет міністрів підвищив мінімальну роздрібну ціну на українські ігристі та газовані вина з 89 до 109 гривень за пляшку 0,7-0,75 літра.

Мінімальна роздрібна ціна підвищується на українські вина ігристі та вина газовані, зброджені напої, вина ароматизовані ігристі з 89 до 109 гривень за пляшку 0,7-0,75 літра (+20 гривень).

За словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, збільшення виробництва дасть змогу українським підприємствам відновити роботу, а також зберегти наявні та створити нові робочі місця.

Ще одна проблема полягала в тому, що на ринку відбувалися маніпуляції з назвами продукції і цінами, коли імпортований напій на основі вина (напій є продуктом нижчої якості, ніж ігристе вино) продається за ціною ігристого вина. Через це виробники якісних ігристих вин опиняються в неконкурентній ситуації.

Уряд стверджує, що ухвалена постанова «усуває маніпулятивні різночитання та врегульовує питання ціни та якості».

Раніше президент Володимир Зеленський підписав указ про офіційне свято в Україні – день виноградаря і винороба. Згідно з указом, день виноградаря і винороба мають відзначати щороку у другу неділю листопада.

Фото: Kelsey Knight/unsplash.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button