Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23449 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Україна у 2020 році опинилася в топі нещасливих країн. Про це свідчать результати міжнародного глобального опитування Gallup International, яке в Україні проводив фонд Демократичні ініціативи.

За результатами глобального опитування, Україна опинилася у списку найнещасливіших країн. Опитування проводили в 41 країні серед понад 38 тисяч осіб.

За результатами дослідження, 54% респондентів країн, де проводилось дослідження, відповіли, що вважають себе щасливими, лише 14% кажуть, що вони нещасні. 31% вважають себе ані щасливими, ані нещасними. Таким чином, середній індекс щастя у світі становить 40%.

Натомість в Україні індекс щастя нижчий, ніж у світі. Він різко впав порівняно з минулим роком: у 2019 – 33%, у 2020 році – 14%. Проте цей індекс вищий, ніж у 2018 році, коли він був 8%.

Хоча кількість щасливих українців (49%) все ж більша за кількість нещасливих (35%). За рік кількість щасливих практично не змінилася. Падіння індексу в Україні щастя відбулося через зростання кількості нещасливих. Крім того, Україна опинилась в десятці країн, мешканці яких вважають своє особисте життя нещасливим.

Згідно з опитуванням, найщасливіші люди живуть в Киргизстані, Казахстані, Еквадорі, Колумбії, Азербайджані, Нігерії, Індонезії та В’єтнамі. У рейтинг нещасливих країн увійшли Північна Македонія, Гана, Гонконг, Вірменія, Україна, Ірак та Росія.

За даними Всесвітнього звіту про щастя у 2020 році Україна зайняла 123 місце серед 153 країн у рейтингу найщасливіших країн. У минулому році країна піднялася на 11 позицій (у 2019 році Україна посідала 133 місце).

Міжнародне опитування Gallup International – це щорічна традиція, започаткована та розроблена під головуванням доктора Джорджа Галлапа в 1977 році. В Україні дослідження проведено Фондом Демократичні  ініціативи спільно з Київським міжнарожним інститутом соціології.  Опитування проведено на початку грудня 2020 року методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

В ході опит проведено 1000 інтерв’ю. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,5%.

Фото: engin akyurt/unsplash.com

 

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button