Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Кабінет міністрів планує позбутися старих маршруток. У Верховній раді зареєстрували урядовий законопроєкт, яким встановлюються нові вимоги до маршрутних таксі: транспорт має бути доступним та мати трекери, а перевізники – зберігати право на пільговий проїзд. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, прийняття цього закону дасть можливість «вимагати від перевізників якості та залишити в минулому старі та рoзвалені автобуси».

Згідно з законопроєктом, конкурси на маршрути повинні будуть проводитися через ProZorro. Також, ціна за кілометри, що обслуговуються, визначатиметься центральним органом виконавчої влади, що «дозволить вимагати від маршрутчиків встановлення трекерів та валідаторів для електронної оплати». У законопроєкті йдеться про рівний доступ до автомобільного транспорту для всіх: транспорт має бути пристосованими для перевезення пасажирів з інвалідністю та інших маломобільних груп, мати зовнішнє звукове інформування про номер і кінцеву зупинку маршруту, а також звукове та візуальне інформування всередині салону.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що основними проблемними питаннями у сфері пасажирських перевезень є нестача сучасних великогабаритних, зокрема низькопідлогових, транспортних засобів для задоволення потреб пасажирів, у тому числі осіб з обмеженими фізичними можливостями; нестабільні показники графіка руху громадського транспорту; недосконалий механізм компенсації витрат підприємств пасажирського транспорту на перевезення пасажирів пільгових категорій; зменшення кількості платоспроможних пасажирів.

Крім того, Верховна рада хоче заборонити акустичне насильство у громадському транспорті.

Фото: golos.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button