Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Туристичний ринок в Україні скоротився на 60-70% у 2020 році. Ситуацію під час карантинних обмежень пом’якшили відкриті кордони Туреччини та Єгипту, повідомляє «Європейська правда».

За даними UNWTO туристичний потік у 2020 впав на 72% та відкинув галузь на рівень дев’яностих років. За словами директора Української асоціації туристичних агенцій Павла Григораша, в Україні ситуацію дещо нівелювали відкриті та відносно доступні Туреччина та Єгипет, але за підсумками року обсяг продажів впав на 60-70%.

В асоціації туристичних агенцій зазначили, що наразі складно оцінити кількість операторів, що працюють на ринку – це можна буде з’ясувати тоді, коли «буде можливість відновити повноцінну роботу».
При цьому в Асоціації мають позитивне бачення щодо розвитку галузі у 2021 році, адже країни поступово послаблюють вимоги до в’їзду, а вакцинація набуває дедалі більших масштабів.

Станом на 14 січня для громадян України відкрито 83 країни світу.

Нагадаємо, Всесвітня туристична організація очікує, що число міжнародних прибутків від туристичної галузі знизиться на 70-75% у порівнянні з попереднім роком. Це рівносильно скороченню приблизно на один мільярд міжнародних рейсів, що повертає галузь до рівня 1990 року.

Фото: Glenn Carstens-Peters/unsplash.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button