Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У Франціїї веганський ресторан ONA (Origine Non Animale) став першим закладом із зіркою Michelin. Йому також присудили «Зелену зірку» за методи роботи щодо збереження навколишнього середовища, повідомляє The Guardian.

Ресторан відкрився у 2016 році в комуні департаменту Жиронда недалеко від міста Бордо. Щоб відкрити заклад, шеф-кухар та власниця закладу Клер Валле звернулася за фінансовою допомогою до традиційних французьких банків. Але ті відмовили в наданні позики, оцінивши веганську кухню як безперспективний з точки зору бізнесу напрямок. Згодом Валле все-таки відкрила ресторан завдяки отриманому через краудфандінгову платформу фінансуванню і банку Le Nef, який видає гроші на екологічні проекти.

Гід Michelin – найбільш відомий і впливовий гастрономічний рейтинг світу, який випускається з 1900 року. У лютому 2020 року гід Michelin затвердив новий критерій оцінки ресторанів – «Зелену зірку». Цю нагороду отримують заклади, які «взяли на себе відповідальність за збереження ресурсів та біорізноманіття, скорочення харчових відходів і споживання невідновлювальної енергії».

Зараз на сайті гіда Michelin можна знайти 48 ресторанів з позначкою «вегетаріанський». Частина з них входять в гастрономічні гіди Michelin 2019 і 2020 років, а частина – в окремі рейтинги Michelin по містах. Також на сайті Michelin можна знайти 22 ресторани з веганскою кухнею.

Червоний гід Michelin має наступні критерії оцінювання: одна зірка – хороший ресторан в своїй категорії; дві зірки означають, що в закладі відмінна кухня, заради якої можна зробити відступ від маршруту; три зірки – приголомшлива робота шеф-кухаря, заради такого ресторану варто поїхати в окрему подорож.

Фото: greenqueen.com, clairevallee.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button