Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної ради підтримав законопроєкт, який дозволить протягом півроку розмитнити ввезені автомобілі на іноземних номерах. Проєкт найближчим часом винесуть на розгляд парламенту, повідомляє Аuto.24.

Кошти за розмитнення автомобіля підуть на боротьбу з пандемією COVID-19 та вакцинацію населення. Перед внесенням до парламенту цей проєкт має пройти узгодження у Міністерстві фінансів та на митниці. Міністерство фінансів вже має до даного проєкту кілька зауважень.

Ось що передбачає законопроєкт:

  • Автомобілі з іноземною реєстрацією, які були ввезені до 31 грудня 2020 року з порушенням митних правил, можуть бути легалізовані двома шляхами. Перший – вивезти автомобіль за кордон, сплативши при цьому 8500 гривень штрафу. Другий – сплатити такий самий штраф, але потім ще внести кошти за розмитнення авто;
  • В іншому випадку поліція, яка отримала доступ до бази даних Митної служби, вперше теж накладе аналогічний штраф, а вдруге – конфіскує автомобіль та накладе штраф у 17 тисяч гривень;
  • Розмитнити можна лише автомобіль однієї категорії на одну людину. Цей транспортний засіб має відповідати екологічним стандартам не менше «Євро2».

Згідно законопроекту, ставки розмитнення зменшаться: мито становитиме нуль відсотків, розмір акцизу залежатиме від віку машини, типу та об’єму двигуна. На розмір акцизу також нараховуватиметься ПДВ 20%. Пільговий режим розмитнення діятиме протягом 180 днів із дня набрання чинності закону.

У Facebook-спільноті «Авто Євро Сила» повідомили, що поліція почала штрафувати власників авто на іноземній реєстрації. Декілька випадків зупинки правоохоронцями машин на єврономерах з подальшим виписуванням штрафів на 8500 гривень сталися в Харкові та області.

У кожному випадку поліцейські пояснювали водіям, що почали штрафувати після «відкриття митної бази». У сюжеті «ТСН.Ранок» розповіли, що штраф виписується в тому випадку, якщо за кермом не та людина, яка ввезла автомобіль і значиться в документах.

Наразі такі автомобілі штрафують лише у Харкові та Харківській області, де правохоронцям надали повний доступ до баз нерозмитнених авто.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button