Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/rufat.raimov

23 січня ни вулиці Протасів Яр, 15 встановили другий автомат Япомогабокс, який міняє пластикові пляшки на корм для безпритульних тварин. Про це повідомив керівник благодійного фонду «Япомога» Руфат Раімов.

Перший такий автомат встановили в Києві у жовтні. Але згодом виявили кілька недоліків, які вирішили врахувати у Япомогабоксі 2.0. Так, у людних місцях безпритульні собаки і кішки бояться підходити до автомату, тож корм обвітрюється, розмокає, його їдять голуби і щури.

Відтепер корм роздаватимуть волонтерам, які знаходитимуть і годуватимуть тварин. Про кількість корму та нагодованих тварин звітуватимуть на сторінках yapomoga у соцмережах.

За словами Раімова, автомати надалі будуть з’являтися не лише на вулицях міста, а й на територіях торговельних центрів, супермаркетів тощо. Так, Япомогабокс у Протасовому Яру встановили на території автозаправки Socar.

Також другий Япомогабокс обладнаний терміналом, який дозволяє одним рухом картки пожертвувати 20 гривень на підтримку проєкту.

Крім того, в автомат впровадили доповнену реальність, звуковий супровід і дисплей з анімацією, щоб знайомити дітей з цілями ініціативи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button