Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Blogging Guide/Unsplash, Wikipedia. Колаж: Хмарочос

Міністерство фінансів США планує прискорити процес заміни портрету президента Ендрю Джексона на портрет чорної аболіціоністки Гаррієт Табмен на 20-доларовій банкноті. Про це заявила прессекретарка Білого дому Джен Сакі, повідомляє The Guardian.

Ідея замінити портрет президента-рабовласника на жінку-символ руху за права чорношкірих з’явилася за президентства Барака Обами у 2016 році. Цей план заблокував Дональд Трамп.

Президент Джексон (1767–1845) заробив капітал переважно завдяки плантаціям, на яких використовувалася рабська праця. За своє життя він володів 300 рабами. Сьомий президент Сполучених Штатів також відзначився жорсткою політикою щодо корінних американців, зокрема ухвалив закон про виселення індіанців, що посилив етнічні чистки та депортації.

Натомість Гаррієт Табмен (1820–1913) уславилася як борчиня проти рабства. Вона втекла від свого власника на Північ, долучилася до аболіціоністського руху й, ризикуючи власною свободою, здійснювала поїздки на Південь, щоб звільняти рабів за допомогою мережі, знаної як Підпільна залізниця. Особисто вона звільнила понад 300 рабів. Табмен співпрацювала з білим аболіціоністом Джоном Брауном, який став героєм нещодавнього серіалу «Пташка милостивого Господа» (The Good Lord Bird).

Портрет Джексона не завжди прикрашав 20-доларову банкноту. Більш того, на американських грошах раніше вже зображалися жіночі образи – богиня Свободи в 1863 році та Покахонтас у 1865 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button