Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На перетині вулиць Боричів Тік і Андріївський узвіз планують облаштувати арт-сквер імені Василя Сліпака. Громада Подолу просить ініціаторів проєкту передивитися його концепцію, а особливо тієї частини, що стосується пам’ятника загиблому в зоні АТО українському оперному співаку, йдеться у спільноті «Подоляночка».

Консультант проєкту «Українська історія у камені» Михайло Пруцаков створив допис у спільноті «Подоляночка» про обговорення скверу, проте після критики видалив його. Варто зазначити, що обговорювати проєкт організатори вирішили після того, як вже почали робити стелу.

У місцевій спільноті вважають, що місце подвійного пам‘ятника і його форма потребують ширшого обговорення і конкурсу. Також людей обурює відсутність дерев на візуалізації проєкту. Попри це, більшість схвалила створення амфітеатру. Також дописувачі скаржаться, що ініціатори скверу не налаштовані на діалог з мешканцями Подолу.

У свою чергу Пруцаков відповів, що концепція потребує доробки та обговорення. Він також нагадав, що «композиція є переможцем конкурсу, що проводився з залученням провідних скульпторів та родичів», а також пообіцяв «обов’язково інформувати про перебіг роботи над проєктом».

Крім того, члени громадської організації «Андріївський узвіз» у відкритих листах до президента Володимира Зеленського та мера Києва Віталія Кличка заявили, що презентований проєкт пам’ятника Сліпаку на Андріївському узвозі є невдалим. На їхню думку, для пам’ятника патріоту і Герою України потрібен професійніший проєкт.

Нагадаємо, ініціатори проєкту раніше повідомляли, що скульптурну композицію з бронзи і світлого граніту, над якою працювали скульптори Віктор і Богдан Рябови, облаштують біля сцени. Скульптура Василя Сліпака буде відтворена в повний зріст (близько 190 сантиметрів).

Український оперний співак і доброволець Василь Сліпак народився у Львові 20 грудня 1974 року. Він переїхав до Франції, де прожив 19 років, зробивши успішну кар’єру на світових оперних сценах. Василь брав участь в Революції Гідності, а незабаром став волонтером. Пізніше він залишив сцену і пішов добровольцем на Схід України. У 2016 році Василь «Міф» Сліпак загинув від кулі снайпера.

Фото: проєкт «Українська історія в камені»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button