Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: twitter.com/henrihaan/

У Нідерландах третю добу тривають заворушення та сутички з поліцією та спрецпризначенцями. Люди протестують проти локдауну та комендантської години, повідомляє BBC.

Заворушення спалахнули після того, як уряд оголосив нові карантинні заходи – найсуворіші з початку пандемії коронавірусу. Зокрема, у країні запровадили комендантську годину, заборонивши виходити на вулицю між 21:00 та 4:30. За порушення загрожує штраф у 95 євро. Востаннє комендантська година діяла в Нідерландах ще за часів Другої світової.

Мер Роттердама оголосив надзвичайний стан. Отримавши повідомлення про випадки мародерства, він назвав заворушників «безсоромними крадіями». Поліція застосувала водомети, сльозогінний газ та попереджувальні постріли. У Гертогенбосі протестувальники запалювали піротехніку, били вікна, перекидали автомобілі та грабували супермаркети. Місцеві кажуть, що центр міста нагадував зону бойових дій.

Скріншот із відео twitter.com/elkaz702

У Гаазі поліцейські на велосипедах спробували розігнати купки протестувальників, але ті почали відбиватися камінням і піротехнікою. У Тілбурзі «на захист міста» від протестувальників вийшли футбольні фанати клубу «Віллем II». У селищі Урк було підпалено пункт тестування на COVID-19.

Сутички відбуваються також в Амстердамі, Ейндговені та інших містах. Було затримано щонайменше 150 людей. Поліція назвала сутички найгіршими за останні сорок років. Користувачі твітеру постять відео, на яких видно, як протестувальники палять автомобілі та велосипеди, лягають тілами перед поліцейськими машинами, а поліцейські натравлюють на людей собак і застосовують водомети.

Від початку пандемії у Нідерландах було виявлено майже мільйон випадків COVID-19, понад 13 тисяч померли.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button