Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23631 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


На острові Тайвань у місті Тайбей завершується будівництво екохмарочосу, який щороку здатен поглинати до 130 тонн вуглекислого газу, повідомляє Designboom.

Хмарочос спроєктувало архітектурне бюро Vincent Callebaut Architectures. За задумом авторів, на кожному поверсі будівлі будуть висаджені кущі та дерева, за рахунок чого вежа зможе поглинати шкідливі викиди в обсязі до 130 тонн в рік. Всього у будівлі буде висаджено близько 23 тисяч дерев.

У будівництві використовується концепція сталого екологічного житла, яка має на меті обмежити екологічний слід. Дизайн Вінсента Каллебо був задуманий як фрагмент вертикальної землі – або «жилого дерева». Ландшафт, який розроблено фірмою зі Сан-Франциско SWA, ще більше посилює спіральний вид вежі. Наразі вже розпочалося внутрішнє оздоблення приміщень, висаджують сади та будують декоративні водоспади. Комплекс планують ввести в експлуатацію наприкінці 2021 року.

Житловий комплекс має поворот на 90 градусів. Це гарантує мешканцям панорамний вид на горизонт, у тому числі на знамениту вежу Taipei 101, яка у 2003 році була визнана одною із найвищих у світі.

Будівлю обладнано системою для протистояння землетрусам, а нерухоме центральне ядро, яке містить вертикальну циркуляцію, розділяє корпуси на кожному поверсі. При її зведенні застосовувалися тільки екологічно чисті матеріали, а перевагу віддавали тим, які отримані в результаті вторинної переробки.

Крім того, у комлексі закладена система збору дощової води, яка потім використовується при функціонуванні приміщень. Також там розміщені сонячні батареї, а органічні відходи перероблятимуться в компост.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button