Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Південнокорейський дизайнер Ханеуль Кім створив кілька стільців з перероблених одноразових масок. Таким чином він вирішив звернути увагу на проблему забрудненням пластиком навколишнього середовища, пише Fastcompany.

Дизайнер запропонував креативний спосіб з переробки засобів індивідуального захисту. Для свого проекту він зібрав тисячі одноразових масок, сплавив їх і отримав міцний та довговічний пластик, з якого зробив дев’ять стільців. Кім пофарбував їх в рожевий, білий і блакитний кольори та покрив візерунками.

Пандемія коронавірусу завадила глобальним зусиллям зі скорочення забруднень пластиком. Пластмасова промисловість активно використовує коронавірус як привід для скасування заборон на використання цього матеріалу. На ринку з’явилася величезна кількість одноразових масок, рукавичок, халатів і захисних щитів, зроблених з нового пластика. Більшу частину цієї продукції не можна переробити, оскільки звичайні системи збору сміття для них не пристосовані, а їх структура може засмітити обладнання для переробки.

Щомісяця виробляється близько 129 мільярдів пластикових масок для обличчя і 65 мільярдів рукавичок. І оскільки ці предмети не розкладаються природним шляхом, вони будуть зберігається на сміттєвих полігонах і в океанах протягом сотень років.

Фото: Haneul Kim

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button