Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У фінському місті Лахті запустили перший в світі міський прокат лиж, який працює за принципом прокату велосипедів. На лижах можна доїхати до роботи або магазину, а потім залишити їх на стоянці, пише Green Lahti.

На сайті повідомляється, що міська програма прокату лиж у Лахті – перша у світі. Програма обміну лижами працює так само, як і прокат велосипедів. Жителі можуть взяти пару лиж в одному кінці міста, а потім залишити їх в іншому пункті. Спеціально для цього в місті проклали нові лижні траси.

На думку організаторів, це нововведення підкреслить статус Лахті як «зеленої столиці Європи – 2021», а також знизить кількість викидів.

Нагадаємо, у містах Фінляндії протягом 2021 року кількість електробусів збільшиться у п’ять разів, На сьогодні 50 електричних автобусів курсують по Гельсінкі, Тампере і Турку. У наступному році електробуси з’являться у Лахті і Куопіо, а у 2022 році і в Йоенсуу. Планується, що до кінця 2021 року таких автобусів буде 250.

Фото: Parker Ulry, unsplash.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button