Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


В Іспанії розробляють пілотний проєкт щодо переведення підприємств на чотириденний робочий тиждень. Уряд вже схвалив випробування, в рамках яких компаніям пропонують фінансову допомогу в разі, якщо вони добровільно переведуть персонал на 32-годинний робочий тиждень зі збереженням зарплати, пише газета El Confidencial.

Над деталями проєкту працюють Міністерство промисловості, торгівлі і туризму та представники партії Mas Pais. У ході робочих консультацій повинен бути розроблений план допомоги компаніям, «які хочуть в рамках соціального діалогу підвищити свою продуктивність, знизити вплив на навколишнє середовище і поліпшити здоров’я своїх співробітників за рахунок скорочення робочого дня».

Робочі консультації почалися після того, як уряд країни в кінці минулого тижня схвалив пілотний проєкт, що доводить переваги чотириденного робочого тижня. В рамках випробування уряд виділить 50 мільйонів євро для допомоги компаніям, які добровільно погодяться перевести персонал на 32-годинний робочий тиждень без скорочення заробітної плати. За даними Cuatropoder, ці кошти передбачається виділити з суми в 140 мільярдів євро, які припадають на частку Іспанії в європейських фондах на боротьбу з COVID-19.

Як розповів лідер партії Mas Pais Іньіго Еррегон в інтерв’ю АВС, фінансові виплати компаніям упродовж трьох років будуть поступово скорочувати, оскільки вони повинні ставати більш фінансово стійкими.

Одна з головних вимог до учасників пілотного проєкту – зменшити кількість робочих годин на тиждень до 32 без зниження заробітної плати. Скорочення робочого тижня до чотирьох десятигодинних робочих днів для участі в проєкті не підходить.

Фото: krakenimages, unsplash.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button