Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23645 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото, надане The Guardian сім’єю Джозефа Флевіла

19-річний Джозеф Флевіл опритомнів після коми, в яку впав ще до початку пандемії коронавірусу і в якій провів 10 місяців. Тепер рідні не знають, як пояснити, чому вони не можуть відвідати його в лікарні особисто, повідомляє The Guardian.

Джозеф, який живе в англійському місті Бертон-апон-Трент, втратив свідомість, коли його збив автомобіль. Це сталося першого березня 2020 року, за три тижні до початку першого національного локдауну у Великій Британії.

При цьому перебуваючи 10 місяців у комі, хлопець умудрився двічі заразитися COVID-19, та одужав в обох випадках. Однак відновлення після автомобільної аварії проходить складніше. Зараз Джозеф може рухати кінцівками, торкатися руками вух, посміхатися, але ще не розмовляє – лише каже «так» чи «ні», блимаючи очима.

Доки спілкування утруднено, родичам складно пояснити, що трапилося зі світом за той час, як Джозеф був у комі. Через коронавірус родина не може прийти до лікарні особисто, а лише спілкується за допомогою відеозв’язку. Зараз Джозефу пояснили, що лікарня на карантині, але він досі не уявляє масштабів пандемії.

«Навіть не знаю, з чого почати. Якби рік тому мені хтось сказав, що відбуватиметься протягом року, не думаю, що я би повірила. Не уявляю, як Джозефу вдасться зрозуміти, що ми всі пережили», – каже бабуся хлопця.

Матір Джозефа відвідувала його у грудні на день народження, але мала дотримуватися дистанції та бути вдягненою у захисний костюм. Тоді ще хлопець був у напівсвідомості й, певно, погано розумів, що відбувається.

Сюжет про людину, яка проспала багато років і проґавила зміни, які сталися у світі, є поширеним у світовій культурі. Одними з найвідоміших варіацій на цю тему є новела «Ріп ван Вінкль» американського письменника Вашингтона Ірвінга та німецький фільм «Гудбай, Ленін» 2003 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button