Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У Києві з’явиться 12-метрова медіаскульптура кита з переробленого пластику. «Київський Кит» стане найбільшою скульптурою в Україні з переробленого пластику та першою інтерактивною скульптурою, що буде відображати екологічний стан міста, пишуть організатори.

Завдяки інтерактивному сяйву, скульптура та її оточення будуть змінюватися в залежності від рівня якості повітря у Києві, кількості опадів, пори року, календарної дати та, навіть, від фази місяця, що пов’язано із рівнем припливів по всьому світу.

«Київський Кит» буде встановлено в одній з зелених зон столиці так, щоб доступ до неї безперешкодно мали всі мешканці та гості міста.

Головним матеріалом для створення кита слугуватиме перероблений пластик, який збиратимуть під час відкритих освітніх практикумів у місті, де кожен киянин може долучитися до створення скульптури. У такий спосіб проєкт «Київський Кит» пропонує нове креативне рішення екологічної проблеми – перетворення пластику з пляшок та пакетів на колективний об’єкт мистецтва, що стане гордістю громади міста.

Автори скульптури сподіваються, що вона стане новим сучасним символом столиці та буде привертати увагу суспільства до важливих питань екології та стану навколишнього середовища.

Автор арт-об’єкта – Валерій Коршунов, відомий завдяки соціальним та культурним проєктам у Чорнобилі, серед яких найбільша в Україні діджитал-скульптура «Чорнобильське сяйво», мурал на будівлі ЧАЕС, створення волонтерського штабу на пожежах у Чорнобилі у квітні 2020 тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button