Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Північний апеляційний господарський суд прийняв рішення, яким частина землі ВДНГ разом з головною дорогою експоцентру передається приватній компанії «Віді-Мистецтво», повідомив генеральний директор Національного комплексу «Експоцентр України» Євген Мушкин. Він назвав це рішення незаконним та рейдерством, яке приведе до «колапсу розвитку ВДНГ».

За його словами, тепер ця компанія може захистити парканом цю земельну ділянку і побудувати на ньому що завгодно.

Він стверджує, що судді готувалися до засідання «чисто технічно» і витратили на розгляд справи всього п’ять хвилин. За його словами, «до початку засідання у них вже була підготовлена вступна та резолютивна частина рішення, листок був підготовлений і підписаний, вони його просто зачитали».

Він також зазначив, що судді нібито знали, що підтримати сторону ВДНГ прийдуть національні телеканали і тому вирішили журналістів на засідання не пускати, заздалегідь виставивши охорону.

«Суд першої інстанції дав приватній компанії право відмежуватися, побудувати паркан, взагалі побудувати що завгодно, тому що їм надано право вести на землі ВДНГ будь-яку діяльність. БУДЬ-ЯКУ. Як відреагувала на це колегія апеляційного суду, запитаєте ви? А ось так: «І шо?», – написав Мушкин.

Також він звернувся за допомогою до президента України Володимира Зеленського та Офісу президента.

У «ВіДі-Мистецтво» заявили, що за рішенням суду їм надано право виключно безперешкодного обмеженого користування частиною земельної ділянки ВДНГ під сервітутом – користування з метою безперешкодного проходу/проїзду та обслуговування належної їм будівлі. За словами представників компанії, це не означає, що землею під сервітутом не можуть користуватися інші люди.

«Якщо ж під «…рішенням за п’ять хвилин…» мається на увазі тривалість засідання Північного апеляційного господарського суду, що відбулося четвертого лютого поточного року – то згідно з протоколом засідання воно розпочалося о 13:23, а закінчилося о 14:00, тобто, тривало 37 хвилин», – зазначив директор Олександр Шевченко, додавши, що судовий розгляд триває вже рік.

У підприємстві заявили, що готові «сідати за стіл переговорів». Як перший крок щодо віднайдення компромісу, «Віді-Мистецтво» погодилося нерозповсюджувати своє право сервітуту на частину головного проїзду по ВДНГ.

Нагадаємо, компанія «Віді-Мистецтво» володіє нежитловим будинком на території ВДНГ. Раніше ця фірма зверталася до ВДНГ з пропозицією укласти договір так званого «особистого земельного сервітуту», щоб приватна компанія мала змогу контролювати та керувати спорудою.

ТОВ «ВіДі-Мистецтво» входить до складу концерна «ВіДі Груп», засновником якого є Віталій Джуринський. На сайті Youcontrol вказано, що основним видом діяльності є купівля та продаж власного нерухомого майна.

Фото: 24tv.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button