Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Проєктні системи

У Києві планують капітальний ремонт Оболонського острова та будівництво там розважального парку, відповідне оголошення оприлюднили на сайті КМДА. Раніше там почали будівництво мосту-хвилі, який з’єднає острів з парком «Наталка».

Очікується, що в парку на Оболонському острові буде три зони відпочинку, велосипедні доріжки та спортмайданчики.

Його розділять на три зони: активну, транзитну і тиху. В активній зоні розмістять МАФи, фотозони, спортивну зону з тренажерами, мотузковий парк, скейт-парк, причал з човновими станціями і дитячі майданчики. Там також буде пляж і зони для переодягання, майданчики для волейболу і місце для фестивалів вуличної їжі з амфітеатром і оглядовими майданчиками. У транзитній зоні знайдуть місце бігові і велодоріжки, стежки для піших прогулянок. А в тихій — місця для риболовлі та барбекю.

У протилежному від парку «Наталка» боці острова будуватимуть міст для автомобілів швидкої допомоги, пожежників, сміттєвозів та транспорту, яким будуть перевозитии будівельні матеріали для робіт над парком, а пізніше огородять від машин і ним зможуть користуватися велосипедисти.

Протягом 20 днів з дня оприлюднення оголошення на сайті КМДА громадяни можуть надати зауваження та пропозиції до планової діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації.

Над парком і мостом працює архітектор Андрій Миргородський, пише «НВ». Він проєктував Парковий вело-пішохідний міст над Володимирським узвозом, який називають «мостом Кличка» та канатну дорогу, що з’єднає центр Києва з Трухановим островом, Гідропарком, Лівобережною та Русанівкою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button