Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/a.yerofeyev

КП УЗН Солом’янського району ігнорує запити КПІ щодо надання міні-трактора для прибирання снігу, який ті виграли у конкурсі Громадського бюджету-2018. Про це написав киянин Геннадій Новіков у Facebook.

У 2018 році команда інституту виграла конкурс ГБ з проєктом «Чисті тротуари Солом’янки». Суть цього проєкту в закупівлі міні-трактору для прибирання тротуарів, вулиць, скверів та парків на території КПІ.

За словами Новікова, передати трактор КПІ завадили зміни в бюджетному кодексі, але автори проєкту домовилися з розпорядником бюджетних коштів – КП УЗН Солом’янського району, що трактор буде надаватися на прибирання за запитом. Він наголошує, що вже два дні КП УЗН не відповідає на запит інституту та ігнорує команду, яка збирала голоси.

Андрій Єрофєєв, координатор Школи Громадського бюджету Києва, вказує, що цей трактор стоїть у гаражі комунальників.

«Вчора списався з КП УЗН та домовились, що сьогодні зранку трактор приїде. Сьогодні знову зателефонував, щоб дізнатися о котрій чекати трактор, але на жаль відповіді не почув. Знову просять перенести прибирання снігу на завтра, знову кажуть, що вся техніка зайнята, знову просять чекати», – розповідає Єрофєєв.

Керівник КП УЗН Солом’янського району Олексій Лукаш розповів «Хмарочосу», що домовленостей не було. Він пояснив, що поки процедура передання трактору від комунальної власності в державну не буде проведена до кінця, а Київрада не проголосує за переведення транспорту на баланс інституту, він не може використовуватися. Наразі трактор дійсно знаходиться в гаражі, а для прибирання снігу він не пристосований, каже Лукаш.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button