Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23389 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Уряд Нідерландів поверне культурні об’єкти колоніального періоду країнам, з яких вони були вивезені. Таке рішення прийнято на основі рекомендацій експертів з провідних музеїв країни, пише Artnet.

У 2020 році фахівці опублікували звіт, в якому йшлося, що серед експонатів найбільших музеїв Нідерландів перебувають сотні тисяч об’єктів, ймовірно викрадених у колишніх колоній. Серед експонатів – предмети мистецтва, ювелірні вироби, релігійні та історичні об’єкти.

Експерти рекомендували визнати історичну несправедливість і повернути колишнім колоніям ці артефакти. У свою чергу уряд країни підтримав таку ініціативу, заявивши, що в колоніальну епоху культурні об’єкти були фактично вкрадені. Міністр освіти, культури і науки Інгрід ван Енгельшовен підкреслила, що у державній колекції Нідерландів немає місця для предметів культурної спадщини, отриманих в результаті крадіжок. Тому якщо країна захоче їх повернути, Нідерланди повернуть їх.

Наразі відомо, що уряд країни має намір співпрацювати з представниками Індонезії, Сурінаму і територій Нідерландів в Карибському басейні, щоб досліджувати колекції колоніальної епохи і виявити викрадені артефакти.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button