Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Zaha Hadid Architects

Архітектурне бюро Zaha Hadid Architects побудує новий стадіон для футбольного клубу Forest Green Rovers у Глостерширі. Він стане найекологічнішим стадіоном у світі, адже буде збудований лише із деревини та працюватиме на відновлювальних джерелах енергії. Англійська футбольна ліга вже схвалила плани з реалізації проєкту, пише Тhe architect newspaper.

Перший етап будівництва стадіону розрахований на п’ять тисяч місць, але, як повідомляється, схема ZHA дозволить розширити структуру до десяти тисяч місць на другому етапі з мінімальними витратами на будівництво.

Конструкція стадіону повністю буде побудована з деревини, включаючи облицювання з жалюзі та консольний дах. Єдиний виняток – напівпрозорий навіс, натягнутий над сидіннями для глядачів, який дозволить траві на полі рости природним чином.

Еко-парк буде розділений на дві секції: спортивну секцію, на якій розміщуватиметься стадіон, футбольні поля, спортивний науковий центр та «мультидисциплінарні споруди», які об’єднаються в бізнес-парк із зеленими технологіями.

Forest Green Rovers дбає про навколишнє середовище. Зокрема, нинішній стадіон команди поливають рециркульованою дощовою водою, для живлення прожекторів використовують сонячні батареї, а скошену траву віддають місцевим фермерам для компостування. Крім того, гравці навіть перейшли на вегетаріанську дієту, щоб зменшити негативний вплив на природу.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button