Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Eutah Mizushima, Unsplash

12 лютого прем’єр-міністр Японії Йосіхіде Суга призначив тимчасового міністра з самотності й ізоляції. Ці обов’язки виконуватиме Тецусі Сакамото, який вже обіймає посаду міністра регіонального відродження, повідомляє Асахі Сімбун.

Таке рішення викликане зростанням кількості самогубств, що пов’язують із ізоляцією на тлі пандемії COVID-19. Особливо багато суїцидів серед жінок – ця кількість зросла на 14,5%, в той час як чоловіки, навпаки, стали кінчати з життям на 1% рідше. Також відзначають значне зростання самогубств серед школярів.

Таким чином, Японія вирішила наслідувати приклад Великої Британії, де у 2018 році також призначили міністра, відповідального за проблеми самотності. Цим питанням у британському уряді займалася заступниця міністра спорту. Перед тим британські вчені дійшли висновку, що самотність заподіює організму таку ж шкоду, що й куріння 15 сигарет на день.

Та й у самій Японії вже призначали міністрів, які займалися самотністю, зокрема проблемою хікікоморі – відлюдників, які роками не виходять із дому й часом помирають на самоті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button