Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

 

Фото: Kai Wenzel, unsplash.com

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №4184 про так званий «податок на Google», який зобов’яже інтернет-гігантів, які працюють в Україні, сплачувати податки до держбюджету, повідомляє прес-служба парламенту.

Згідно з законом, міжнародні компанії, як і вітчизняні, сплачуватимуть ПДВ за надання електронних послуг в Україні. Таким чином встановлюються рівні умови для українського та закордонного бізнесу.

Надання міжнародними компаніями електронних послуг для фізичних осіб не дозволяє ефективно реалізувати правила оподаткування ПДВ, що призводить до втрат державного бюджету та створює неконкурентне середовище для резидентів-платників. Тим самим порушуються базові принципи рівності та нейтральності оподаткування платника податків.

У пояснювальній записці наводять приклад Росії, де у 2017 році зобов’язали нерезидентів сплачувати податок на додану вартість з продажу електронних послуг. Йдеться про Apple, Google, Microsoft, Netflix, Wargaming Group, Bloomberg, Alibaba, Booking.com.

Зазначається, що лише від рекламних послуг онлайн Україна може отримати три мільярди гривень на рік.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button