Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/DronariumUkraine

Хоча пожежі у Чорнобильській зоні, що сталися у квітні 2020 року, не мали суттєвих радіологічних наслідків, радіонукліди – переважно цезій-137 – перенеслися на значні відстані. Про це йдеться у звіті Державної інспекції ядерного регулювання України.

Зокрема, радіоактивні частинки фіксував Інститут ядерної та радіаційної безпеки Франції.

«Пожежі у природних екосистемах на радіаційно забруднених територіях супроводжувались вторинним підйомом штучних радіонуклідів, що депоновані у рослинності та ґрунтах, і перенесенням їх (переважно 137Cs) на значні відстані, про що повідомляли на своїх сайтах регулюючі органи європейських країн (зокрема, звіт IRSN Франції)», – йдеться у документі.

Водночас наголошується, що пожежі не супроводжувались утворенням додаткових викидів радіоактивності у навколишнє середовище.

Тривалі пожежі знищили понад 30 тисяч гектарів лісу з унікальною флорою та фауною в заповідній зоні, а також декілька сіл. Постраждало багато знакових туристичних об’єктів Чорнобильської зони.

Дивіться також фото пожеж у Чорнобильській зоні відчуження.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button