Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Американська Uber Technologies Inc. програла справу про права водіїв у Верховному суді Великобританії. Суд постановив, що водіїв потрібно вважати співробітниками компанії, а не самозайнятими, повідомляє Forbes.

Компанія наполягала, що у взаєминах з водіями виступає лише як посередник. Натомість суд вказав на те, що компанія диктує, скільки водії отримують грошей, а також може карати тих, хто відмовляється від замовлень, і переставати співпрацювати з водіями через низький рейтинг.

Рішення суду означає, що тепер право вважатися співробітниками тепер можуть отримати «десятки тисяч» водіїв, пише Bloomberg. За словами менеджера Uber в Північній і Східній Європі Джеймі Хейвуда, рішення суду «зосереджено на невеликій кількості водіїв, які використовували додаток у 2016 році».

Юрист фірми Leigh Day Найджел Маккай, який представляв їх інтереси в суді, заявив, що Leigh Day вимагатиме компенсації для тисяч водіїв – у середньому це 17 тисяч доларів кожному.

«Постанова б’є в саме серце бізнес-моделі Uber», – зазначив юрист Bates Wells Пол Дженнінгс, який також представляв інтереси водіїв.

Раніше Uber вказував, що необхідність вважати водіїв співробітниками призведе до «значного зростання витрат». Тому подібна зміна класифікації вимагає від нас фундаментальної зміни бізнес-моделі. В Uber в Лондоні відкликали ліцензію в 2017 році, і з тих пір компанія працювала за тимчасовими ліцензіями і судилася за право працювати на постійній основі. У Лондоні працює понад 45 тисяч водіїв компанії. Серед жителів міста 3,5 мільйонів осіб користуються додатком кожні 90 днів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button