Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Уряд виділить субвецнію розміром 500 мільйонів гривень, щоб забезпечити жителям невеликих населених пунктів доступ до інтернету. Кошти витрачатимуться місцевими громадами за погодженням з Міністерством цифрової трансформації. Про це під час онлайн-форуму регіональної цифровізації «Громада в Дії» розповів Олександр Шелест, заступник Міністра з цифрової трансформації з розвитку публічних послуг.

У рамках цієї програми планують підключити три тисячі нових сіл, в яких розташовані близько шести тисяч соціальних закладів і проживає близько півтора мільйона людей.

Важливо, що засновниками закладів, яким надаватимуть субвенцію (школам, лікарня, дитячим садочкам тощо), мають бути територіальні громади. Приміром, для підключення інтернету до дільниці поліції (засновником якої є Національна поліція) потрібно буде шукати інші можливості фінансування.

Інтернет-зв’язок зі швидкістю не менше, ніж 100 Мб/с буде безкоштовним до кінця 2022 року. Для підключення використовуватимуть оптичні технології без використання бездротових рішень на транспортних магістралях. У контракті повинні бути передбачені безлімітне споживання трафіку і статична постійна IP-адреса.

Кожна програма закупівлі проходитиме експертизу Національної програми інформатизації. Аби уникнути непорозумінь, за таким погодженням радять звертатися перед оголошенням закупівель.

Учасником програми можуть стати тільки ті села, в яких ще немає покриттяволоконно-оптичними мережами. Подача заявок на фінансування відбуватиметься в електронній формі.

У разі успішної заявки громади мають використати субвенцію упродовж двох місяців. Інакше кошти субвенції перерозподілять на інші громади.

Наразі Постанова про розподіл субвенції перебуває на етапі громадського обговорення.

Збір заявок розпочнеться після Постанови Кабінету Міністрів і триватиме десять днів. Щоб оцінити ситуації і потреби, третього березня 2021 року оголосять попередній тестовий збір заявок.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button