Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Marília Castelli, unsplash.com

В Україні знизили міжоператорський тариф – з першого липня цього року за хвилину вихідного дзвінка учасники ринку будуть платити сім копійок за місцевий виклик або десять копійок за міжміський, йдеться в повідомленні Національної комісії регулювання зв’язку та інформатизації.

Зокрема, планується зниження такс на 16-30% з першого липня 2021 року і на 20−28,6% з першого січня 2022 року.

У січні розрахункова такса за термінацію міжміського телефонного трафіку на міжміському рівні знизиться до вісім копійок, на місцевому – до п’яти копійок. Такса за термінацію мобільного трафіку на міжміському рівні буде знижена до восьми копійок, на місцевому – також до п’яти копійок.

У регуляторі заявили, що зниження тарифів дозволить знизити вартість міжмережевих дзвінків для абонентів і дасть їм можливість користуватися збільшеними обсягами пакетних хвилин на всі види телекомунікаційних послуг за ту ж вартість.

Водночас оператор «Укртелеком» заявив, що таке рішення негативно відіб’ється на українській галузі фіксованої телефонії і нічого не дасть користувачам мобільних операторів. Представники компанії в коментарі Інтерфакс-Україна заявили, що «ставка інтерконекту має базуватися на собівартості, але вже сьогодні ставка дзвінка для мобільних операторів на фіксовану мережу нижче нашої собівартості. Зниження ставки на фіксований зв’язок збільшує негативний фінансовий тиск на фіксовану телефонію».

Наразі базові тарифи операторів мобільного зв’язку на стаціонарні мережі становлять від 0,6 до 1,5 гривень за хвилину. У той же час, оператори пропонують тарифи, які включають безкоштовні хвилини на стаціонарні телефони.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button