Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Caleb Perez, Unsplash

Новобраний президент США Джо Байден скасував наказ свого попередника Дональда Трампа про «підтримку красивої архітектури урядових будівель». Скандальний наказ, таким чином, проіснував 69 днів, повідомляє The Architect’s Newspaper.

Документ, підписаний Трампом 18 грудня 2020 року, вимагав проєктувати федеральні будівлі «красивими», у класичному стилі, який походить з античної архітектури, – на противагу бруталізму та деконструктивізму. Серед прикладів красивої архітектури наводяться такі споруди, як Білий Дім, Капітолій та Меморіал Лінкольна.

Натомість сучасна архітектура, на думку авторів тексту, покликана задовольняти архітекторів та еліти, в той час як народ її не розуміє й не поціновує. Серед таких «непримітних» та «непопулярних» споруд називаються бруталістські будівлі Міністерства охорони здоров’я та Міністерства житлобудівництва США.

Згідно з наказом Трампа, федеральні будівлі мусять проєктуватися у неокласицистичному стилі та бути «візуальним втіленням американських ідеалів». Вимога поширювалася на нові проєкти урядових будівель у місті Вашингтон, а також поза його межами, якщо бюджет будівництва перевищував 50 мільйонів доларів.

«Скасувавши цей наказ, адміністрація Байдена повернула громаді свободу вибору.., що є засадничим для архітектурного процесу та для досягнення найвищої якості будівництва», – заявили в Американському інституті архітектури.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button