Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

Київпастранс оголосив тендер на закупівлю двох нових кабін фунікулеру та обладнання для них. Очікувана вартість – 6,5 мільйона євро. Повідомлення опубліковане в Офіційному Віснику Європейського Союзу.

Кабіни фунікулеру купуватимуть у межах проєкту «Міський громадський транспорт України», який здійснюють разом із Європейським інвестиційним банком.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що за цим проєктом для Києві придбають також 20 трамваїв та 100 автобусів. Крім цього, купуватимуть дуобуси для Івано-Франківська, вагони мтеро для Харкова, електробуси для Запоріжжя, тролейбуси для Чернігова тощо. За словами міністра, на другій фазі проєкту придбають транспорт для 20 українських міст – і виключно електричний, такий як трамваї, тролейбуси, вагони метро й електробуси.

Київпастранс намагався купити нові кабіни фунікулеру у 2018 році, але торги не відбулися. Перед цим востаннє вагони міняли у 1984 році. Нові кабіни виготовив Київський завод електротранспорту. Загалом київський фунікулер працює з 1905 року.

Ліворуч – новий вагон К-80 ставлять на рейки, 1984 рік. Фото з блогу Олега Тоцького, tov-tob.livejournal.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button