Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт №3427 про внесення змін до закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі.

Так, пропонується визначити в законі «Про рекламу» поняття «дискримінаційна реклама» і «дискримінаційна реклама за ознакою статі», а також посилити відповідальність за порушення закону та посилити захист прав споживачів реклами.

Згідно з текстом законопроєкту, забороняється вміщувати в рекламі твердження або зображення про інтелектуальну, фізичну, соціальну чи іншого виду перевагу однієї статі над іншою, або про стереотипність ролі чоловіка і жінки. Крім цього, забороняється принижувати гідність людини за ознакою статі; демонструвати насильство за ознакою статі; містити зображення тіла людини або частини тіла виключно як сексуальний об’єкт з метою залучення уваги споживача, або натяки (слова, звуки, зображення) на сексуальні відносини, які не мають прямого стосунку до рекламованого продукту або способу його споживання.

Зазначимо, що наразі закон не містить прямої норми, яка забороняє використовувати сексистські зображення або висловлювання в оголошеннях.

У разі порушення рекламодавець має сплатити штраф у п’ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати. У той же час, повторне вчинення такого порушення протягом року тягне за собою штраф у 30-кратному розмірі вартості розповсюдженої реклами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button